De 5 meest gemaakte fouten in de sportschool.

De 5 meest gemaakte fouten in de sportschool.

In deze blog brengen we je op de hoogte van de 5 meest gemaakte fouten in de sportschool, zodat jij ze niet meer hoeft te maken ;)!

  1. Halfbakken Opwarming: Het is als een auto die je koud start en meteen plankgas geeft. Geef je spieren wat ze verdienen met een goede opwarming. Zo voorkom je ook blessures!

  2. Egotrip met Gewichten: Ah, het "ik-til-meer-dan-jij" syndroom. Als je zoveel gewicht tilt dat je een bouwvakker lijkt die een flatgebouw draagt, maar je vorm lijkt op een kromme banaan, heb je bijna een ticket naar snapcity geboekt. Hou je ego in toom en laat je spieren slim werken, niet pronken.

  3. Cardio Overdosis: Je zweeft op de loopband als een astronaut zonder zwaartekracht. Maar denk eraan, vergeet je krachttraining niet. Voeg wat krachttraining toe aan je routine, zodat je niet per ongeluk een marathonloper wordt zonder dat je het doorhebt. Ook verbrandt spiermassa 3 keer zoveel calorieën als vetmassa. Door je spiermassa te vergroten met krachttraining kan je je rustmetabolisme dus verhogen. 

  4. Chit-chat Marathons: Je sociale spieren zijn misschien in topvorm, maar die kaakspieren moet je toch echt ergens anders gaan trainen. Focus, en als je daar moeite mee hebt, hebben we daar iets voor ;)

  5. Salade Parade: Je bestelt alleen salades in de kantine en denkt dat je supergezond bent. Maar als die salade bedekt is met sausjes en toppings die lijken op een regenboog, dweil je met de kraan open. Kies voor evenwichtige maaltijden en laat je salade niet verdwijnen onder een berg van 'onzichtbaar vet'.

Terug naar blog

Reactie plaatsen