Omega 3 Visolie & TOTOX waardes

Omega 3 Visolie & TOTOX waardes

Wat is de TOTOX waarde en waarom is dit belangrijk bij Visolie Omega-3 supplementen?

De TOTOX-waarde is een maat voor de oxidatieve stabiliteit van omega-3 visoliesupplementen. Het is belangrijk omdat het kan helpen om de houdbaarheid van het product en de stabiliteit van de omega-3-vetzuren te bepalen. Visoliesupplementen zijn een bron van omega-3-vetzuren, die essentieel zijn voor de menselijke gezondheid. Deze vetzuren zijn echter gevoelig voor oxidatie, wat kan leiden tot de vorming van schadelijke bijproducten. De TOTOX-waarde is een maat voor de oxidatieve stabiliteit van visoliesupplementen en kan helpen bij het bepalen van de houdbaarheid van het product. Omega-3-vetzuren zijn essentieel voor de menselijke gezondheid, maar ze zijn gevoelig voor oxidatie. Deze oxidatie kan leiden tot de vorming van schadelijke bijproducten, zoals vluchtige organische stoffen (VOS). De TOTOX-waarde is een maat voor de oxidatieve stabiliteit van visoliesupplementen en kan helpen bij het bepalen van de houdbaarheid van het product. De TOTOX-waarde wordt berekend door de totox-waarde van de visolie voor en na oxidatie te meten. Het verschil tussen deze waarden is de TOTOX-waarde. De TOTOX-waarde is belangrijk omdat deze kan helpen bij het bepalen van de houdbaarheid van visoliesupplementen. Deze waarde kan ook worden gebruikt om de oxidatieve stabiliteit van verschillende visoliesupplementen te vergelijken.

Maximale waarden:
Peroxidewaarde    < 5 meq/kg       
Anisidinewaarde    < 20 meq/kg       
TOTOX-waarde < 26

De Totale Oxidatie-waarde (TOTOX) is de som van tweemaal de peroxidewaarde + eenmaal de anisidinewaarde. Zolang deze waarde <26 komt voldoet het product aan de meest strikte normen voor kwaliteit en zuiverheid.

Misleidende informatie over Visolie Omega-3

Vele fabrikanten verkondigen met trots dat hun TOTOX-waarde lager is dan 5. Dit komt waarschijnlijk door hun peroxidewaarde, die onder de 5 moet blijven om officieel als zodanig te worden geëtiketteerd. Zoals we weten, bestaat de totale TOTOX-waarde echter uit de peroxide- en anisidinewaarden. 

Verpakkingen Visolie Omega-3

Ook zijn de verpakkingen waarin de visolie omega-3 capsules worden opgeslagen van groot belang! De beste verpakking voor omega-3 supplementen is een donkere licht dichte verpakking. UV-licht kan er namelijk voor zorgen dat de visolie sneller oxideert.

Ben je benieuwd naar de voordelen van omega-3 suppletie voor de gezondheid?

Bekijk meer informatie over onze -> Advanced Omega 3 <-

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen