De 10 beste tips voor beginners met krachttraining!

De 10 beste tips voor beginners met krachttraining!

De 10 beste tips voor beginners met krachttraining!

 1. Start Licht: Begin met lichte gewichten om je lichaam te laten wennen aan de bewegingen en belasting. Dit helpt blessures te voorkomen en geeft je de kans om je techniek te verbeteren.

 2. Correcte Vorm: Focus op de juiste houding en bewegingspatronen bij elke oefening. Dit vermindert het risico op blessures en maximaliseert de effectiviteit van je training.

 3. Progressie: Naarmate je sterker wordt, verhoog geleidelijk het gewicht dat je gebruikt. Dit daagt je spieren uit om te groeien en zich aan te passen aan nieuwe belastingen. (Progressive Overload)

 4. Rust en Herstel: Je spieren hebben tijd nodig om te herstellen en te groeien. Geef ze 1-2 dagen rust tussen trainingen voor optimaal herstel.

 5. Eiwitrijk Dieet: Eiwitten zijn essentieel voor spierherstel en -groei. Zorg voor voldoende eiwitrijk voedsel, zoals mager vlees, vis, zuivelproducten, eieren etc. Als aanvulling adviseren we de Whey Water, een licht verfrissend alternatief op de traditionele eiwit shakes. Heerlijk voor tussendoor om de honger te stillen. Zonder de juiste voedingsstoffen zal het een langdurig traject zonder veel progressie worden, wat uiteindelijk demotiveert. 

 6. Hydratatie: Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven. Dit ondersteunt je prestaties en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen.

 7. Varieer Oefeningen: Verander regelmatig je oefeningen om je spieren uit te dagen en te voorkomen dat je op een plateau terechtkomt. Dit houdt je training leuk en stimulerend.

 8. Luister naar Lichaam: Overbelast jezelf niet. Luister naar je lichaam en vermijd tekenen van overtraining, zoals aanhoudende vermoeidheid of pijn.

 9. Consistentie: Regelmatige training is belangrijk voor voortgang. Plan je workouts in en houd je eraan om geleidelijke verbeteringen te zien.

 10. Deskundig Advies: Als beginner kan het nuttig zijn om advies in te winnen van een fitnessprofessional. We kunnen je helpen bij het opstellen van een geschikt trainingsplan, je begeleiden bij het veilig en effectief uitvoeren van oefeningen of advies geven over supplementen en het gebruik hiervan. Vul ons contact formulier in en wij helpen je zo spoedig mogelijk!

  Ik heb vragen!

Bonus tip om af te vallen : Spiermassa is in staat om tot 3x meer calorieën te verbranden dan vetmassa en stimuleert daarmee je metabolisme gedurende de dag. Focus je dus op krachttraining met een gevarieerd eiwitrijk dieet in plaats van eindeloze cardio in combinatie met salades. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen