Meteen naar de content

GRATIS verzending

Koop nu en betaal achteraf.

Vragen?

4 redenen waarom jou spieren niet groeien.

1. Tekort aan eiwitten.
Eiwitten zijn de bouwstenen voor je spieren. Probeer 2 gram eiwit per lichaamskilo gewicht per dag in te nemen bij regelmatige en intensieve krachttraining. Zonder de juiste voeding maak je het jezelf gigantisch moeilijk of zelfs onmogelijk om af te vallen of te vorderen in kracht en prestaties. Je kunt ervan uitgaan dat jou lichaamsbouw ontstaat uit 80% voeding en 20% sport. Zorg er dus voor dat je de basis op orde hebt en kijk dan naar hoe suppletie je verder kan helpen.

2. Te weinig focus op rust en herstel.
Geef je spieren de nodige rust en maak een overzichtelijk schema waarbij je spiergroepen afwisselt en voldoende slaapt (8 uur).

3. Geen progressive overload.
Zonder progressive overload toe te passen zul je niet of nauwelijks vorderen. Het houdt in dat je geleidelijk de weerstand, het gewicht of de intensiteit van je oefeningen verhoogt na verloop van tijd. Dit daagt je spieren constant uit om sterker te worden en zich aan te passen aan de toenemende belasting. Hierdoor verbetert niet alleen je kracht, maar ook je spiergroei en algehele fitnessniveau.
Kortom, progressive overload betekent stapsgewijs zwaarder trainen om langdurige en meetbare vooruitgang te boeken in je krachttraining. 

4. Je verwacht jaren van resultaat in een kort tijdsbestek.
Take it easy tiger. Let op, het is een marathon en geen sprint. Zorg ervoor dat het onderdeel wordt van jou nieuwe lifestyle, leg de lat niet te hoog voor jezelf en zorg ervoor dat je het makkelijk vol kan blijven houden. Je kan beter 2/3 keer in de week structureel blijven trainen dan dat je een paar weken 6 keer per week gaat en een maand later ineens geen motivatie meer hebt omdat je te hard bent gegaan!

Laat een reactie achter

<img src=”saevusnutritionicoon.jpg” alt=”Saevus Nutrition Icoon Saevus Water”>

Gratis verzending vanaf €50,-

<img src=”saevusnutritionicoon.jpg” alt=”Saevus Nutrition Icoon Saevus Water”>

Gratis verzending in Zoetermeer!

<img src=”saevusnutritionicoon.jpg” alt=”Saevus Nutrition Icoon Saevus Water”>

Beoordeeld met een 4.8/5. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️